Over Nieske

Nieske_01032013_002_zwNa haar studie marktonderzoek aan de Wageningen Universiteit, startte Nieske in 1992 als management trainee bij Campina, waar zij ervaring opdeed als leidinggevende in een melkfabriek, als HR adviseur en als marktonderzoeker. Zij vervolgde haar weg binnen Campina als internationaal product- en marketing manager en werkte in China, Engeland, Spanje en Polen.

In 2000 stapte Nieske over naar Sara Lee/Douwe Egberts als hoofd marketmanagement van Douwe Egberts Coffee Systems (BtB). In 2003 werd Nieske ‘cultuurmanager’ van Douwe Egberts, een rol op haar lijf geschreven. Een nieuwe passie werd ontdekt: het verbinden van het merk met de mensen, ook wel omschreven als internal branding.

In 2007 stapte Nieske dan ook over naar brandconsultancy bureau BR-ND Positioneringsgroep. Zij werkte o.a. voor Medisch Centrum Alkmaar, Politie, International Child Support, ABN AMRO, Kinnik, Essent en Wageningen UR.

Sinds oktober 2010 is Nieske als zelfstandige werkzaam op het gebied van (internal) branding en employee engagement.  Haar drijfveer is om merk en eigen mensen zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, waardoor er succesvoller gewerkt kan worden. Klanten zijn o.a. MediRisk, Wageningen UR, Unilever Benelux, Zorgdomein, Hogeschool van Amsterdam, Obvion, GVB, Onderzoeksinstituut MOVE van VU/VUmc, OLVG & Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.